Etichete

Pagini

14.05.2012

Alberto Vasquez-Figueroa - Iubire pe o insulă blestemată

"De obicei mă mişc mai bine în domeniul politicii, unde nu conduce dragostea, ci ura şi unde ştiu cu toţii că nu s-au născut  unul pentru celălalt, ci mai degrabă "unul împotriva celuilalt... Cei ce ne ocupăm cu politica ştim din primul moment că intrăm într-un joc al lăcomiei, al ambiţiei, al minciunii, al trădării şi al duşmăniei, iar din pricina aceasta, fiind preveniţi, nimic nu mai poate să ne rănească prea rău..."

 "...Niciodată cuvântul lui D-zeu nu călătoreşte singur, mult prea adeseam este însoţit de spada, securea, rugul, ba chiar ambiţia lui D-zeu de a aduna bogăţii, cu toate că niciodată nu am înţeles de ce are nevoie de nişte bogăţii pe care le-a creat el însuşi."

"Insularilor le e greu să accepte că acelaşi D-zeu care ţi-a dat viaţă te obligă să ţi-o câştigi plătind pentru ceva ce nu ai cerut. Şi adevărul e că... a-ţi dărui ceva şi a te face să-l plăteşti apoi cu dobândă este un fel de şarlatanie." 

"Experienţa a fost întotdeauna cea mai amară dintre toate uceniciile... Ca să acceţi fericirea nu ai nevoie de experienţă... Nenorocirile sunt răni dureroase, care sfârşesc prin a fi numite experienţe, deşi nu sunt decât cicatrice."

"Trecerea noastră prin viaţă este urma pe care o lăsăm în cei ce ne înconjoară."