Etichete

Pagini

10.06.2015

Kurt Vonnegut - Mama Noapte

Edward Hopper - Sunday
„Când tinerii își joacă rolul în tragedii politice cu distribuții de miliarde, singura avere la care se pot aștepta este o dragoste îngăduitoare.”

„Nu mă interesează proprietatea imobiliară. E fără îndoială o mare lipsă în firea mea, dar nu pot să gândesc în funcție de granițe. Liniile acestea imaginare sunt pentru mine la fel de ireale ca zânele și spiridușii. Nu pot să cred că ele marchează sfârșitul și începutul a ceva care să prezinte un interes real pentru sufletul omenesc. Virtuțile și viciile, plăcerile și durerile trec granițele după bunul lor plac.”

„Lucrul cel mai de groază la o minte totalitară clasică este că orice rotiță, oricât de mutilată, va avea pe circumferință porțiuni de dinți păstrați impecabili, perfect fasonați. Dinții lipsă reprezintă în majoritatea cazurilor adevăruri simple, evidente, adevăruri care se află la îndemâna și înțelegerea chiar și a unor copii de zece ani. O anume distrugere deliberată a dinților, eliminarea premeditată a unor informații evidente.”

„Există o mulțime de motive întemeiate pentru care să lupți, dar niciodată nici un fel de motiv întemeiat care să urăști fără rezerve. Unde este răul? El este partea aceea mare din orice om care vrea să urască fără limită, care vrea să urască luându-l pe D-zeu alături. Este acea parte din orice om care găsește atrăgătoare tot felul de hidoșenii. Este acea parte dintr-un imbecil care pedepsește, defăimează și pornește bucuros un război.”