Etichete

Pagini

18.08.2016

Friedrich Dürrenmatt - Justiție [Justiz]

Pierre-Paul Prud'hon - Justice and Divine Vengeance Pursuing Crime
„Justiția se desfășoară, desigur, în mare măsură în culise, însă în culise competențele, ce par atât de clar definite în exterior, își pierd conturul, rolurile se inversează sau sunt distribuite altfel, au loc discuții între persoane care în ochii opiniei publice apar drept dușmani neîmpăcați, în general domnește o altă tonalitate. Nu se consemnează totul, nu se păstrează totul în acte. Informațiile sunt transmise, alteori tăinuite.”

„A gândi este o trăsătură nihilistă, înseamnă a pune valorile sub semnul întrebării.”

„Totul trebuie să renteze. Chiar și enormele mormane de piatră și grohotișurile, limbile de ghețari și stâncile abrupte, fiindcă, de când a fost descoperită natura și orice imbecil are posibilitatea de a se simți sublim în singurătatea munților, a devenit cu putință și turismul: idealurile țării au fost întotdeauna practice.”

„Gândirea științifică -abstracțiunea este scutul ei de apărare. Dar se întâmplă să mai iasă uneori din ascunziș și atunci devine periculoasă. Atunci ne găsim în fața ei, lipsiți de orice apărare.”

„A face parte dintr-o mare putere aduce cu sine pentru cel în cauză un dezavantaj îngrijorător din punct de vedere psihologic, și anume pericolul de-a pierde simțul proporțiilor. Acest pericol sporește cu cât națiunea este mai mare.”