Etichete

Pagini

09.08.2012

Carlos Fuentes - Diana

Diego Rivera - Portretul dnei Natasha Gelman

”Un cuplu durează atâta timp cât este în stare să se inventeze sau pentru că mizeria este preferabilă singurătății. Problema cuplului apare când acesta nu se mai poate descoperi pe sine.”

Ieri s-a dus. Mâine n-a venit,
azi se duce fără să adaste;
sunt un Fost și un Fi-va și un Este obosit...”(Francisco de Quevedo)  

Nu există femeie pe care să n-o poți cuceri dacă îi dedici destul timp și atenție. Acestea contează mai mult decât banii sau frumusețea. Timp, timp, femeia este o devoratoare a timpului bărbatului, asta e tot.”

”Anarhia este o idee grozavă despre libertate, să nu mai fie nimeni deasupra nimănui. Nici o putere supremă, nici un fel de lanțuri. Nu există o idee mai minunată, după cum nu există idee la fel de imposibil de pus în practică. Dar trebuie să întreținem utopia ideilor. În caz contrar, ne transformăm în animale. Viața concretă este o gaură neagră care ne duce spre moarte. Revoluția, anarhia, libertatea sunt recompensele gândirii. Nu au decât un tron, capul nostru.”

”Guvernele democratice știu că cea mai bună formă de controlare a unei mișcări revoluționare constă în crearea acesteia. În loc să o lichideze, așa cum fac regimurile totalitare, o inventează, o controlează și au de a face cu un dușman pe care te poți baza.”

”Îmi este greu să spun prin telefon ce am de spus. Faptul că nu văd pe interlocutor îmi dă o stare de încordare și de neliniște. Nu reușesc să îmbin cuvintele cu expresia facială... Minciuna este prețul progresului. Cu cât suntem mai depășiți de progresele tehnologice, cu atât încercăm să recuperăm rămânerea nostră în urmă moral sau imaginativ cu arma aflată la îndemână: minciuna.”