Etichete

Pagini

16.11.2014

Tennessee Williams - Primăvara la Roma a doamnei Stone

William Turner - Rome
„Sunt momente când viața e umbrită de un sentiment al irealității, când nu mai există definiții, când voința rațională, sau ceea ce trecuse drept asta înainte, își pierde controlul sau pretenția la el. În astfel de momente se ivește un sentiment de rătăcire, dacă nu de încercare într-un univers de șuvoaie sau aburi gata să se învolbureze.”

„Când iubești pe cineva, nu trebuie să asculți ce îți spune. Îți spune lucruri care te rănesc pentru că îi este frică să nu fie el însuși rănit. Trebuie să-l priveși în ochi și să-i simți inima.”

„Întâlnirile îți conferă siguranță. Atâta timp cât știi unde ai de mers și la ce oră trebuie să fii acolo, să spunem la coafor sau..., asta își dă un sentiment de invincibilitate.”

„Lucrul cel mai rău în ceea ce privește dragostea dintre o persoană tânără și una oarecum mai în vârstă este cumplita pierdere a demnității pe care pare să o atragă după sine.”

„Întotdeauna este o experiență tulburătoare să auzi cum oamenii discută despre tine fără să suspecteze că sunt ascultați. Chiar și atunci când termenii discuției sunt destul de obișnuiți, ai o senzație ciudat de ireală.”